Image Alt

Rampa One

Rampa One

19 Aprilie 2019, ora 19:00

Locatie: Șoseaua Nicolae Titulescu 177, București, România

Artisti: John Dot S, Maria!Balan, Robert OBERT

Ce este arta urbana si cum am ajuns sa gestionam fenomenul artistic astazi? Ce ne aduce diferit fata de celelalte forme de exprimare artistica acest gen si cat de receptivi suntem la acest tip de arta?

De cele mai multe ori avem nevoie de un context, un sistem la care ne putem raporta si care sa ne transmita mesaje sau concepte cu care ne putem identifica sau la care putem adera.

De ceva vreme, un grup de 3 artisti cu formari diferite in arta si-au gasit un punct comun care i-a unit. Fie ca o numim generic arta urbana, arta stradala sau interventie in spatiul public, acest fenomen devenit din ce in ce mai prezent a constituit inclusiv pentru acest grup, numit sugestiv RAMPA, un interes crescut in ceea ce priveste exprimarea artistica. Cum o idee o naste sau o provoaca pe cealalta, si in cadrul grupului a rasarit dorinta de a recontextualiza ceea ce se intampla in strada intr-un mediu alternativ. RAMPA vrea sa imprumute arta stradala publicului folosind spatii neconventionale si sa creeze posibilitatea de a aduce si lucrari de atelier in atentia oamenilor, sa starneasca un dialog mai accesibil intre creatorii de manifestari in spatiul urban si privitori sau curiosi, functionand ca un sprijin pentru comunitate si legaturile care se nasc in ea.

Prima manifestare a acestor dorinte a luat forma unei expozitii de grup a celor 3 artisti initiatori, anume John Dot S, Maria!Balan si Robert OBERT, firi artistice diverse care au populat spatiul alternativ de la Plant Village cu o selectie de lucrari din universul fiecaruia.

Va invitam sa luati parte la eveniment pe 19 Aprilie 2019, de la ora 19:00, unde va asteapta, pe langa lucrari, un live drawing al artistilor si some goodies pe care vi le-am pregatit.